A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Filename: config/routes.php

Line Number: 40

BeOffline - Kapcsolj ki!

A legnépszerűbb újévi fogadalmak

Avagy az életmód váltás ünnepe

Itt az újév. Ilyenkor vetünk számot az elmúlt esztendővel, rájövünk mit csináltunk jól és mit rosszul.Gyakran felmerül, hogy tanulhatnánk hibáinkból. Adja magát az elterjedt szokás, hogy fogadalmakkal erősítjük a szándékunkat, hogy kezünkbe vegyük az életünket és kitartóan végig visszük a kívánt változásokat. Egy lehetőség ez, egy tiszta lap, melyet a remény tintájával kezdünk el írni. Valaki magát szeretné fejleszteni, életmódot váltani, valaki a közösséget kívánja szolgálni, mások csak egyszerűen jobb életet akarnak.


Összegyűjtöttük nektek, mik a legnépszerűbb vágyak az életünk terelésével kapcsolatban az újévre:

 

 

1. leszokni a dohányzásról: 

 

A leggyakrabban emlegetett fogadalom ilyenkor. Nem is csoda, hiszen a dohányzás teljesen értelmetlen szokás: nem kíméli az egészségünket, a pénztárcánkat és a környezetünket sem. Cserébe viszont elég csekély élvezetet tud nyújtani. Szóval egyáltalán nem éri meg, és tudják ezt a dohányosok is. Csak hát nagyon nehéz leszokni. Ezért ilyenkor az újrakezdés reményével megerősödve sokan megkísérlik, hogy letegyék.

 

 

 

 

2. fogyás: 

 

Az ünnepi lakomák és fokozott alkohol fogyasztás plusz kilók és korábban nem látott idomok megjelenését eredményezik, ami előhívja az újabb fogyási kísérleteket. Egyébként is ez az életmód váltás egyik legalapvetőbb és „legnépszerűbb” eleme, mivel látványos hasznot hozhat. A helyes táplálkozás persze összetettebb és fontosabb, de sokat segít már az is, ha ezt felismerjük.

 

 

 

 

3. több mozgás: 

 

Szorosan karöltve  a fogyással a mozgás is gyakran jelenik meg a fogadalmak között. A téli mozgásszegény időszakban pedig kifejezetten nagy szükség van ennek tudatosítására. Remek lehetőség ilyenkor az intenzív testmunkára egy kis síelés vagy snowboardozás.

 

 


 

 

4. több figyelmet fordítok a szeretteimre: 

 

„Együtt a család, bárcsak mindig így lenne!” Nagyjából ez játszódhat le az ember fejében, mikor együtt ünnepelünk szeretetteli légkörben. A rohanásban a sürgető feladatok közt észre sem vesszük, ha elhanyagoljuk családunkat, barátainkat. Csak amikor már gond van, akkor szembetűnő, hogy milyen kellemetlen következményei vannak, ha nem ápoljuk kapcsolatainkat.

 

 

 


 

5. mérsékelt alkohol fogyasztás: 

 

Sokaknál még el sem múlt a szilveszteri buli hatása. Gyakran halljuk újévkor: „soha többet nem iszom”. Ám nem csak ez a hirtelen felindulásból és gyötrő másnaposságból fakadó eltúlzott kijelentés a motiváció. Az alkohol káros hatásai nyilvánvalóak mindenki számára. Remek alkalom az évkezdés, hogy megszabaduljunk tőle.

 

 


 

6. tanulás/önképzés: 

 

Megvan bennünk az igény, hogy ne csak testileg, hanem szellemileg is gyarapodjunk. Legyen szó továbbtanulásról, nyelviskoláról, felnőtt képzésről, vagy csak egy hobbi mélyebb szintű elsajátításáról.

 

 

 


 

7. „több szabadidőt hagyok magamnak”: 

 

Elsőre talán nem tűnik egyértelműnek, de a leggyakoribb elköteleződések közt ez is szerepel. Lehet, hogy pont az előző évi fogadalmak miatt, de egyesek nagyon szigorúak magukkal és mindent csak tervszerűen, előre megfontolt szándékkal a hasznosság és hatékonyság érdekében tesznek. Az már a ló túloldala…

 

 

 


 

8. pénzügyi  fegyelem: 

 

A konkrét cél lehet többféle: egyszerű spórolás vagy valamilyen nagyobb értékű dologra való gyűjtés. Az arany szabályt azonban érdemes mindenképp tartani: Költs kevesebbet, mint amennyi bevételed van!

 

 


 

 

9. jótékonykodás: 

 

Nemes dolog a köz javára tenni, ezt diktálja emberi mivoltunk, hogy társas lények vagyunk. A jótékonykodás is sokféle alakot ölthet: adakozás, önkéntesség, közösségi munka vállalása. Egy biztos, nagy baj nem lehet belőle.

 

 

 


 

10. előléptetés: 

 

Ezt már nem közösségi célok vezérlik, de a közösség javára is válhat, ha jobban dolgozunk. A pihenés és ünneplés után feltöltődve, tele energiával elhatározzuk, hogy ideje karrierünkben egy újabb célt elérni. Így érdemes elkezdeni az évet, ha visszamegyünk a munkába, legyen miért dolgoznunk.

 

 

 

Vannak persze destruktív indíttatások is, például bosszút állni valakin, de összességében elmondhatjuk, hogy a fogadalmak nemes célt szolgálnak és előbbre visznek bennünket, tehát érdemes fogni egy papírt és felírni magunknak is pár fogadalmat, na meg betartani őket. Boldog új évet, boldog új élet! :)