A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Filename: config/routes.php

Line Number: 40

BeOffline - Kapcsolj ki!

A tudatos ember kerékpárral jár

Nem véletlen, hogy egyre többen járnak bringával Magyarországon is. Sokan tettek érte, hogy felhívják rá a figyelmünket (critcal mass, bringázz a munkába kampány), aminek meg is lett az eredménye és a városi közlekedés kezd átalakulni. Illetve az erről való gondolkodás is: a bringázás igazi példamutatás lett, a tudatosság jelképe. Annyi érvet lehet mellette felsorolni, hogy ha az ember elkezdi végiggondolni jó eséllyel nyeregbe pattan. Az alábbiakban olvasható néhány meggyőző tény, hogy miért érdemes bringával járni:

 

A legolcsóbb közlekedési eszköz

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg egy egyszeri kisebb befektetéssel. Ha tömegközlekedést és autót használunk, az havonta több tízezer forintos költséget jelenthet, ez egy vagy több évre jelentős többletkiadás a kerékpárral szemben, amit rendkívül olcsón fenn tudunk tartani.

 

Környezetkímélő 

Ezt sem nagyon kell magyarázni. Nem bocsát ki káros anyagot és egyéb módon sem terheli a környezetet.

 

Egészséges

A mindennapi mozgás segít megóvni a betegségektől, javítja az immunrendszert és segíti a jobb közérzetet. Energetizál, felfrissít, javítja a munkavégző képességet.

 

Sportos 

A mindennapi kerekezés edzésként is felfogató. Erősít, növeli az állóképességet, fejleszti az egyensúlyt és az ügyességet. Formálja az alakot, hozzájárul a fölöslegesen bevitt kalóriák felhasználásához.

 

Gyors

A belvárosban, legtöbb esetben a leggyorsabb eszköz, amivel bárhova eljuthatunk. Felemelő érzés elsuhanni a dugóban araszoló méregdrága autók mellett szélsebesen.

 

Menő

A bringázás egyre menőbb. Többek közt a fent felsoroltak miatt a tudatosság szimbóluma is lett. Társul hozzá a jó erőnlét, egészséges életmód, környezettudatosság és egyéb értékek. Emellett remek eszköz stílusunk kifejezésére. Számtalan féle-fajta kerékpárt lehet ma már látni és mindegyik más és más, kifejeznek valamit a használójuk személyiségéből. Sőt sokan egyedi bringákat állítanak össze maguknak egyedi igényeikhez.

 

Ezek után érdemes mérlegelni, hogy akarunk-e tovább zötykölődni nyomorogva az illatos tömegközlekedési eszközökön, vagy türelmetlenül nyomni a dudát a dugókban méreg drágán. Persze egy-két érvet fel lehetne hozni a bringázás ellen is, de nincs kedvem, mert bringázni jó!